Spring naar content

Gezondheidseducatie

We vinden het belangrijk om als school en leerkrachten het goede voorbeeld te geven en in te zetten op een gezonde levensstijl.

‘Leren valt zwaar op een lege maag’

Onze school is geregistreerd als ‘warme school’, op de website van Enchanté VZW. Via donaties vanuit het project ‘brooddoosnodig’, voorzien we elke ochtend extra boterhammen en fruit voor onze kinderen. Kinderen hebben een gevulde maag nodig om te kunnen leren en ontwikkelen.

Een gezonde snack

Kinderen brengen elke dag een stukje fruit mee naar school.
Bij de kleuters vragen we om dit thuis al in stukjes te snijden, bedankt.

Extra snack tijdens de opvang

Als je kind na school in de opvang blijft, vragen we om een extra stuk fruit, groente of gezonde snack mee te geven. Koeken met chocolade eten we niet op school. De school voorziet zelf ook een extra stuk fruit na school voor kinderen die in de opvang blijven.

Drinken op school

Op school drinken we alleen water, we vragen om een drinkfles mee te geven.
De drinkflessen van de kleuters blijven in de klas.

Middagmaal

Onze kinderen kunnen een warme maaltijd eten, via de Brusselse keukens.
Ouders kunnen er ook voor kiezen om zelf een middagmaal meegeven. We vragen om een voedzame brooddoos mee te geven (boterhammen met beleg, groenten…). Dit is belangrijk voor de ontwikkeling van de kinderen.

Verjaardag vieren

We vieren de verjaardag van elk kind in de klas. Bespreek vooraf met de leerkracht hoe je dit zal vieren. Snoep, chips, individuele traktaties zijn niet toegestaan!

Lees meer over lichamelijke opvoeding